|
||
Zeydan Karalar’a destek çığ gibi büyüyor | ||
Zeydan Karalar’a destek çığ gibi büyüyor | ||
GÜNDEM Haberi | ||
![]() |
||
Hemşehrileri Zeydan Karalar’ın gözaltına alınmasına tepkili Geçtiğimiz gün gözaltına alınan Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a destek amacıyla CHP Adana İl Başkanlığı tarafından organize edilen Adana İradesine Sahip Çıkıyor Mitingleri tüm hızıyla devam ediyor.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a destek olmak için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanlığı tarafından Adana Büyükşehir Belediyesi önünde miting düzenlendi. Alana gelen binlerce vatandaş, meydanı tamamen doldurdu. Kalabalık nedeniyle Atatürk Caddesi trafiğe kapatıldı.
“Her gün daha da artan bir destek görüyoruz” Mitinge çevre illerden gelen çok sayıda CHP’li belediye başkanı ve il başkanı da katıldı. CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu alanda toplanan kalabalığa hitap ederek, “Kıymetli Adanalılar, en öndeki kardeşlerim, en arkadaki kardeşlerim... Dün ben ne demiştim? ‘Zeydan Başkan’ı nezarethanede daha fazla tutmayın, iki katı geliriz’ demiştim. Şimdi görüyorum ki üç katı gelmişsiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz, Zeydan Başkan sizlerle gurur duyuyor. Ayaklarınıza sağlık” dedi. “Zeydan Başkan için tutuksuz yargılanma talep ediyoruz” CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, iktidardan adil olma talebinde bulundu ve şunları söyledi: “Bizim bir talebimiz var. Adana'nın bir talebi var. Nedir bu talep? Bir; adil olun, İki; sakın ha tutuklamayın. Sakın ola tutuklamayın. Zeydan Başkan'ın verilemeyecek hesabı yoktur dedik. Gözünüzün önündedir dedik. Halkın arasında dedik. Biz talebimizi yeniliyoruz. Vicdanlı hakim ve savcılara söylüyoruz. Yedi yıl önce yaşandığını iddia eden, iftira atan adamın yedi yıldır delili karartılmamış da bundan sona mı karartacak? Bu tutuklu yargılama işi adil olmaz. Bu siyasi olur siyasi. O yüzden biz de Zeydan Başkan'ı yargılayabilirsiniz çünkü alnı aktır, başı diktir ama tutuksuz söz yargılanmasını talep ediyoruz. Adana alkışlarınızla gösterin. Zeydan Başkan ‘ı el kısa sürede bir buraya istiyoruz. Makamına istiyoruz, koltuğuna istiyoruz.”
“Adanalı Zeydan Başkan’ı bilir” Tanburoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün sabah uçağa bindik. Zeydan Başkanımızın yanına Vatan Emniyet’e gittik. Vatan Emniyet’ten size selam getirdik. Başkanım ifadesini verdi. Yol arkadaşlarımız da verdi. Küçük bir kısmını söyleyeyim mi? Dediler ki böyle bir iftira var. Özcan Zenger abimiz emniyet ifadesinde ne demiş biliyor musunuz? Ya para pul, ya Allah aşkına Zeydan Başkan'a biri para teklif etse Zeydan başkanım o adamı döver demiş. Siz kim, Zeydan başkana para teklif etmek kim. Buna gücü yetecek cesaret edecek adam mı var? Adana’nın namusu, Zeydan Karalar’ın namusu. Biz bu belediyeye gelmeden önce Seyhan Belediyesi’nde hiç yaşanmamış bir şey yaşandı hatırlıyor musunuz? Bir asfalt ihalesi vardı. Zeydan Başkan dosyalarını götürdü savcının önünü koydu. Gelin, ben bunları şikâyet ediyorum. Yargılayacaksanız yargılayın dedi. İşte böyle namuslu başkanı 2014’te Adana gördü, Adanalı Zeydan Başkan’ı bilir.”
“Nezarethaneden talimat gönderip işçinin ikramiyesini ödettirdi” Zeydan Karalar’ın işçinin ikramiyesini, nezarethaneden haber göndertip ödettirdiğini anlatan Tanburoğlu şöyle devam etti: “Dün akşam ne oldu? Gözaltında bir nezarette, üç metrekarelik yerde, yanında uyuşturucu operasyonlarından ortaya konulmuş uyuşturucu kokuları arasında pisliğin içerisinde bırakmaya çalıştıkları Zeydan Karalar dün ne talimat verdi? 'İşçinin tediyesini ödeyin' dedi. Aldınız mı hakkınızı?"
"Zeydan Başkan sen orada her dakika tutuldukça burada onlarca insan artacak" Zeydan Karalar’a desteklerinin artarak süreceğini bildiren Anıl Tanburoğlu; "Şimdilik Adana'da sadece Belediye'nin önünde duruyoruz. Yarın ne yapacağımızı söylemedim. Dün ne dedik? 'Daha fazla oluruz' dedik. Şimdi bir söz verelim Zeydan Başkan'a çünkü sordu Vatan Emniyet'ten 'Mazbata töreninden daha fazla mı?' dedi. Başkan'ım dedim, sen orada her dakika tutuldukça burada insanlar artacak” diye konuştu. |
||
|
||
Etiketler: Zeydan, Karalar’a, destek, çığ, gibi, büyüyor, |
|
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.